Gå til innhold

  • Logg inn med Facebook Logg inn med Twitter Log In with LinkedIn Log In with Google      Logg inn   
  • Registrer deg

Kjære gjest

Velkommen til Workbase - Norges største jobb og karriereforum.
For å få full tilgang til forumet må du registrere deg. Registreringen er rask, enkel og selvfølgelig helt gratis.

Bilde

Transportbransjen lønnsvinnere i 2012

Transportbransjen lønnsvinner transportbransjen lønnsvinnere lønn lønnsvekst transportsektoren årslønnsvekst tariff tariffoppgjør

  • Logg inn for å svare
Ingen svar på dette emnet

#1 Hernandes

Hernandes

    Senior medlem

  • Medlem
  • PipPipPipPipPip
  • 475 Innlegg:

Skrevet 03 april 2013 - 11:54

Transportbransjen lønnsvinnere i 2012
Av Bente Bolstad | 18.02.2013 14:12

430573&width=563&height=304.jpg

Tøffe lønnsoppgjør i 2012 har gitt en positiv lønnsutvikling for YTFs medlemsgrupper. - Sterk vilje blant medlemmene til å prioritere lønn har ført til dette gode resultatet, sier en tilfreds forbundsleder i Yrkestrafikkforbundet Svein Furøy (til høyre).

 

Ifølge Teknisk beregningsutvalg* fikk transportsektoren en årslønnsvekst på 4,75 prosent fra 2011 til 2012, og blir kåret til fjorårets lønnsvinnere av utvalget. Snittet i lønnsvekst fra 2011 til 2012 lå på 4 prosent, mens taperne var ansatte i bank og forsikring, som fikk 3 prosent lønnsvekst.

Også forhandlingssjef i YTF, Henrik Dahle, er svært fornøyd med resultatet. Han poengterer likevel at det er noen nyanser som må fram.

- ­Bussjåførene er en sentral gruppe i transportstatistikken, og har ikke lokale forhandlinger. De blir hengende etter i mellomoppgjørene. Det blir derfor viktig å se bussjåførens lønnsutvikling over tid, ikke bare et isolert år, sier han.

Ved lønnsoppgjøret i fjor ble partene enige om en reguleringsbestemmelse i bussoppgjøret, som gjør at man før hvert tariffoppgjør skal bli enige om et tillegg, som gjør at bussjåførene holder tritt med andre grupper som har lokale forhandlinger.

* Teknisk beregningsutvalg er er et statlig utvalg som beregner pris-, lønnsnivå og lønnsvekst i forskjellige bransjer i Norge. Hensikten er at partene i lønnsoppgjør skal benytte samme tallgrunnlag i forhandlingene.

 

Les artikkelen her: http://www.ytf.no/ny...svinnere-i-2012
 Også merket med en eller flere av disse søkeordene

0 Bruker(e) leser dette emnet

0 medlemmer, 0 gjester, 0 anonyme brukere